RoLjud AB

…mestadels musik.

Trummor


Jag lägger trummor på alla möjliga låtar hemma i min studio. Ofta vill låtskrivare och producenter att trummorna skall låta mera äkta på en inspelning. Med Easy Kit har jag haft möjlighet att spela med en förfärlig massa olika artister, allt ifrån Johnny Logan och Magnus Carlsson till Linda Bengtzing och Charlotte Perrelli, så rutinen är omfattande.

Behöver du trumpålägg till någon av dina produktioner fixar jag det. Du får då alla inspelade kanalerna separerade och en separat snabbmixad stereofil med hela paketet. Jag tar ungefär 1000 kr per låt beroende på omfattning, och blir det större projekt diskuterar vi såklart priset. Ibland händer det, särskilt i melodifestivalsammanhang, att en låtskrivare känner att de har en jättehit på gång men inga pengar. Då kan vi skriva ett avtal på eventuell försäljningandel i stället. Det förutsätter ju dock att jag tror på låten lika mycket som låtskrivaren eller producenten:-)

Jag har medverkat på allt från svenska visplattor till ungersk hårdrock. Jag är däremot inget att räkna med när det kommer till dubbla baskaggar.

Alla trummor i spelaren här på hemsidan spelar jag. Undantaget är låten Quite clearly där jag programmerat dem.

Om demolåtarna i spelaren:

”Quite clearly”, ”Hollow tingle”, ”Pandrum” och ”Dark objekt” tillhör mitt eget projekt My second dream.

”Finishing my breakfast” och ”Someone like…” är Vital Spam låtar.

”Aktuellt” kommer från vissångaren Johan Eriksson.

Mina mickar:

Baskagge: Shure Beta 52 eller Electro Voice N/D868

Virvel: Shure SM57 eller Beyer Dynamics M 201 TG

Pukor: Beyer Dynamics Opus 87

Överhäng och Hi-Hat: Oktava MK-012

Har ibland även använt en Microtech Gefell M930 på virveln. Den låter fantastiskt men läcker alldeles väldigt.