Trummor

Jag lägger trummor på alla möjliga låtar hemma i min studio. Ofta vill låtskrivare och producenter att trummorna skall låta mera äkta på en inspelning. Med Easy Kit har jag haft möjlighet att spela med en förfärlig massa olika artister, allt ifrån Johnny Logan och Magnus Carlsson till Linda Bengtzing och Charlotte Perrelli, så rutinen är omfattande.

Behöver du trumpålägg till någon av dina produktioner fixar jag det. Du får då alla inspelade kanalerna separerade och en separat snabbmixad stereofil med hela paketet. Jag tar ungefär 1000 kr per låt beroende på omfattning, och blir det större projekt diskuterar vi såklart priset. Ibland händer det, särskilt i melodifestivalsammanhang, att en låtskrivare känner att de har en jättehit på gång men inga pengar. Då kan vi skriva ett avtal på eventuell försäljningandel i stället. Det förutsätter ju dock att jag tror på låten lika mycket som låtskrivaren eller producenten:-)

Jag har medverkat på allt från svenska visplattor till ungersk hårdrock. Jag är däremot inget att räkna med när det kommer till dubbla baskaggar.

Mina trummickar:

Baskagge: Electro Voice N/D868, Sennheiser e602 eller AKG D112

Virvel: Shure SM57, Electro Voice N/D168 eller Beyer Dynamics M 201 TG

Pukor: Beyer Dynamics Opus 87

Överhäng och Hi-Hat: Ehrlund EHR-M och/eller Oktava MK-012

Har ibland även använt en Microtech Gefell M930 på virveln. Den låter fantastiskt men läcker alldeles väldigt. Ibland funkar det också alldeles lysande att bara använda Ehrlund mickarna med lite stöd för baskagge.